Conehead 2007
Legenden
Program och resultat
Poängberäkning
Statistik
Stadgar
Länkar
THE LEGEND OF CONEHEAD TOUR

Under hösten 1992 satt tre män och filofiserade över en öl på Pizzeria Casa Nostra i Helsingborg. Dagen hade erbjudit vackert väder men framförallt en heldag på Barsebäck Golf & Country Club.
Roland Johansson, med en bag av Hogan klubbor, ansåg att en tour skulle bildas. Håkan Bäckström och Håkan Zettertstrand förstod att "Rolle" för en gång skull fått en riktigt bra idé. Förslag på medlemmar tecknades snabbt ner på en servett och snart hade pojkarna fått ihop en lista, innehållande namn med de mest skiftande golfkunskaper, yrken och levnadsöden.
Responsen var oerhörd och touren kunde bildas!
Bland medlemmarna kunde märkas Robert, spelaren med träklubbor, smidda järn och alltid regelboken från St:Andrews i högra handen. Peter, med samma kraft i armarna, som när han var fruktad back i HHC, helsingborgshockeyns lag. Jörgen, nybliven läkare med hockeyfrilla men med ett fantastiskt golfspel i kroppen. Att han var Stockholmare var ett minus, men inflyttad till Helsingborg behövde han influenser från ett riktigt folk.
En junior fick också plats i gänget, Johan, bilhandlare med ett ärligt sinne, vilket är ovanligt i sådana sammanhang. Dick, Rolles kompis fick också plats då han ägde en gammal plågad Brassie. Pelle, den trygge, behövdes inte för sitt handicap, utan för sin jordnära syn sprungen ur den skånska myllan.

1993
För att svetsa samman gänget bestämdes att första tävlingen skulle äga rum på en golfresa. Det blev Bornholm som fick förtroendet att arrangera första deltävlingen. Keld, Rolles kompis, hade sett till att vi efter fredagens spel skulle få danska smörrebröd med pillede reijer och stekt salt sill. Förste vinnare på Conehead tour blev Håkan Bäckström som med ett fantastiskt spel visade att här var en man som skulle kunna vinna touren.
Under detta året spelades 8 deltävlingar och på Hässleholms förträffliga anläggning korades mycket riktigt Håkan Bäckström som vinnare av Touren. Tourens sämsta resultat någonsin presterades detta år, även det på Hässleholm. Per Hylén hade ingen rolig dag utan slutade på smått fantastiska 137 slag eller 105 netto! I och för sig var Pelle en mycket orutinerad golfare som under resans gång han med bedriften att vända sig åt fel håll för att slå ut, rätt in i skogen. Inga ledsna miner i den bollen ! Birdie ligan vanns av Håkan Bäckström.
Roland Johansson blev runner up.

1994
Touren utökades med en ny medlem, Johan Ewald. Resan gick den här gången till Köge. Ett fantastiskt ställe med god mat och en trevlig golfbana. Bra väder och atmosfär lade grunden till en trevlig helg. Rolle visade upp ett av de mest spektakulära golfslag som någonsin slagits. Ja slagits det är kanske att ta i. 1 dm förflyttade Rolle bollen på 1:a tee, ivrigt påhejad av tourens medlemmar samt av samtliga juniorer i Köge. Aldrig tidigare eller senare för den delen har så många spelare legat hopvikta av skratt. Rolles så vackra nuna var lika röd som hans regnställ modell ä.
Bamse och hans vänner stod för underhållningen denna gång och trevligare tourresa än denna går knappast att finna, trodde vi....
Touren fick sin första Hole-in one detta år på ett regnigt Vasatorp. Håkan Zetterstrand smekte iväg en järn-9 140 meter och glädjen var påtaglig. Inte minst från alla medspelare då det vankades champagne i baren efter avslutad runda. Samme man vann Touren detta år och fick sitt namn på bucklan. Tourens bästa score någonsin presterades detta år på Landskrona GK. Zettertsrand gick runt på 62 slag netto.
Avslutningen fann sin tradition detta år då B&B Entertainment för första gången arrangerade en fantastisk dag på Vikens underbara golfbana. Mat och dryck, umgänget m.m. var det bästa. Detta året mötte vi även en annan tour i Ridder cup. Dock tappade vi segern på sista hålet, då Wenner missade en tre decimeters putt. Vi var inte nöjda med oavgjort, men har man en 08 i laguppställningen kan allt hända!

1995
Vinnare: 95, 96, 97
Ytterligare medlemmar skolades in, Jan Johansson samt Thomas Thörnqvist. Året träningsläger/tourstart skedde på det natursköna Österlen. Här presenterade sig TT ordentligt, att snacka senap med japanska affärsmän är inte det lättaste, men för TT fanns inga hinder... Nykomlingen Johansson visade ett brett register och vann första deltävlingen efter stabilt spel. Kvällarna bestod av god mat, mys, hockey-VM samt chips.
På hemresan passade vi på att åka till Degeberga, där banan väl var ok, men köket förbluffande svagt. Robert köpte en ny träklubba så visst var det värt ett besök.
Bland årets banbesök fanns bland annat Simons i Helsingör och Torekov, vilka var smultron för själen. Detta år visade för första gången Jörgen Wenner sin klass. Vinst på vinst travades och Jörgen befanns mästare efter en säker avslutning på Vikens bana.
Både Peter Hallengren som Thomas Thörnqvist hade förmånen att inkassera vars en eagle. Årets resultat gjordes av Johan Gustavsson som med hela 43 poäng bokstavligen krossade Ängelholms Golfbana.

1996
Johan Ewald lämnade touren efter en kort sejour och in kom Stefan Zettestrand. Solsidan på Bjärehalvön blev anhalt för resan detta år. Aldrig har det sålts så många mössor i en shop samtidigt. Kallt, blåst och regn producerades denna helg, men varmblodige Dick Björk tog inte hänsyn till sådana små saker. Med stil och elegans, likt den bil han då körde, kryssade han sig förbi alla hinder och vann en solklar seger.
Bland alla sparade material kan noteras att Jan Johansson blir av med slicen, Stefan Zetterstrand får smeknamnet "Robocop", att Rolle även detta år inte har koll på de gemensamma pengarna, Dick förklarar sin kärlek till sin brassie samt att Block fortfarande är ur form.
Wenner stod för bedriften att återigen ta hem årets tour. Dick Björk blev tvåa tack vare tre delsegrar.

1997
Det finns en Åke i varje klass (citat Göran Zachrisson), så även i Conehead nämligen Jörgen Wenner. Likt Jack the Bear eller Gary Player krossade han allt motstånd under året. Kirurg som han är, snittade Dr Wenner bort alla onödiga beståndsdelar och här glömdes ingen kompress eller tång i såren! AT läkarna (vi andra) stod saligt runt operationsbordet (läs green) och beundrade dennes hantverk.
Året började annars med regn, regn, regn och åter regn. Lilla Vik besöktes igen men spel var omöjligt första dagen, så vi fick syssla med annat nämligen läran om whisky. Ack så fuktigt. Året var ett mellanår för flera av spelarna. Johan Gustavsson fadade bollen likt sin broder Colin och knep andra platsen på touren. men nära skjuter ingen hare. Årets händelse utspelade sig annars på Landskrona GK.
Ovan nämnda Herr Wenner kryddade året med en HIO på Landskronas 18 hål. En vacker båge och beställning av Champagne. Champagne och Champagne, det kan man diskutera. Noteras kan från protokollen att alla inte var nöjda med denna billiga variant utan menade att andra närstående familjemedlemmar (fru) hade fått den riktiga varan. Vad som är sant får vi aldrig veta, dock kan det konstateras att ALLT bara handlar om ren och skär avundsjuka !

1998
Detta år inleddes en ny era för Conehead tour. Resorna blir längre och bättre. Polen skall upptäckas, vilket man kan säga skedde med lupp! Oj, vilka minnen det finns att berätta om, bowlingturneringar att rapportera m.m. Att Rolle fick samma rum bägge nätterna är också smått fantastiskt. TTs verbala förmåga i det engelska språket gör att denna resan förblir en oförglömlig historia. Lasse Åberg hade haft ett makalöst manus baserat på denna utflykt i öst.
Annars gick året i bortförklaringarnas tecken. Alla som inte vann hade ständigt något att skylla på. Bana, glömt skorna, köpt ny bil så jag fick ont i ryggen, tappade headcovern på sjuan m.m. Ack så tungt det kan vara att inte få vinna.

B&B stod återigen för avslutningen. Döm om allas förvåning när B&B shuttle bus parkerades utanför Vikens bana och förde oss alla tolv till Höganäs flygfält. Ner från den gråa skyn dimper en ryskbyggd konstruktion som fick Zetterstrand den äldre att darra av skräck. Upp i det blå och vi passerade Ängelholm. Halmstad var nästa och vi trodde på Tylösand. Nähä, inte det heller. Helt plötsligt dyker Karlsborg upp och landningen går perfekt. TT ut först med resultatet att hans glasögon for 100 meter över flygfältet. Ni vet det där om fasten your seatbelts !
Björks släktingar stod för mat och underhållning och allt blev ett perfekt arrangemang. Förutom bussresan hem på 40 mil, simpel Pytt istället för Biff på en vägkrog någonstans, TTs glömda väska på Viken. Ja man kan inte få allt för pengarna !
Stefan Zetterstrand var den givna vinnaren detta år på touren. Efter otaliga lektioner, nya klubbor var det ingenting som kunde stoppa honom.

1999
Polen gav mersmak, varför detta land skulle besökas igen. Denna gång till Gdansk och en fantastisk golfbana. Inget folk bara vi. Perfekt kondition på banan och med världens i särklass mest dumdristiga taxichaufförer. Ett råd till alla er som läser detta: Ha alltid livförsäkring!
Att träffas och umgås som detta gäng gör, är av yttersta vikt så att livskvalitén höjs, eller som Pelle Hylén så tydligt uttryck saken när han sitter på klubbens bar innan spelet: Detta är golf !
Touren valde detta år sin tourdrink, Vodka & Redbull, vilken gjorde succé både på försäsong som eftersäsong.
Jan Johansson, denna följsamme golfare hade några år tidigare haft problem med en viss slice. Detta var nu bortarbetat och hans golf nådde fantastiska höjder. Att han fullständigt krossade sin bror i särspel kommer ingen att glömma. Rolle hade vissa koncentrations problem under detta skede och duffade slarvigt sitt inspel, påminde lite om Köge ! Alla bra historier upprepar sig !
Janne fortsatte hela året att behålla en jämn och hög standard och han kunde vika ner Håkan Zetterstrand och Per Hylén på den avslutande ävlingen. Bankett på Årsringens domäner med fantastiskt bildspel signerat Robert. Goa pizzor och härlig öl samt whisky avslutade kvällen med gänget för vissa. De stora grabbarna vandrade vidare genom Helsingborgs natten och mötte kända och okända. Det är vid dessa tillfällen man förstår varför vi en gång startade den här touren. Detta år hängde vi inga rockar!!!!!

2000
Återigen Polen som upptaktsresa, denna gång kryddad med Ryder Cup, Petter på discot ombord på båten, tourdrinken beställdes gång på gång och stämningen var på topp. Återigen lyckat läger med vackert väder.
Årets tour började med Stinsen i topp. Tre raka segrar lade grund för vad vi trodde en enkel väg till totalen, men ack vad vi bedrog oss. Dick Björk hade fått ordning på driver och övriga vapen och följde Stinsen i hasorna. Mitt i säsongen hade Dick övertagit förstaplatsen och han släppte den aldrig. Visserligen jagade Stinsen och Johan G honom men ingen räckte ända fram.
Året som gick var den blötaste på touren. Aldrig tidigare har det regnat så mycket och mest på S:T Arild. Där skillde sig agnarna från vetet, eller männen från kvinnorna och vissa bröt efter nio. Detta trodde man aldrig att man skulle få uppleva på vår tour. Men som vanligt är det de som jobbar hårdast som fortsätter. Akademiker och ekonomer göre sig icke besvär !

2001
Korsör var destinationen för årets resa. Här avgjordes matchspelet, som bestämde vart jubielumsresan 2003 skull bära åstad. Likt kanariefåglar trädde det segersäkra laget fran Spanien in på arenan och fullständigt krossade de saltstänkta pojkarna från Irland. Efter en kraftig dominans med förnedrande spansk middag, som förgiftade spelare i det Irländska laget, kom pojkarna från sanddynernas land igång och kunde massakera spanjakerna i de avsluatnde singlarna. Det bästa är att se vuxna män gråta ! Att Per Hylén lurade sin motståndarecoach Benke är en oförglömlig händelse. Liksom alla onödiga taxiresor till Slagelse, när "plejset" fanns runt hörnan. Återigen visade det sig att Conehaed rules !
Stinsen tog snabbt ett bastant grepp om touren och var under hela året hal som en ål. Visst gjordes det tappra försök att hinna ifatt men det visade sig vara omöjligt.
Största glädjeämnaet var ändå Peter "Hallon" Hallengrens första tourseger. efter närmare 40 försök lyckades Peter bärga segern på en blåsig Allerum bana. men som det sades den gången: "Peter har ingen rädsla för vind, han bara slår" Ett stort grattis Hallon !
Avslutningen var detta året rätt så rumphuggen då vi fick spelare skadade, sjuka och utbrända varför touravslutningen blev ganska tunn på folk. Men de som var där gjorde det bästa för att Conehead skall leva upp till sin devis "Förfinad elegans".


2002
Årets upptakt gick via Själland och slutade i Kiel, Denna vackra stad med en fantastiskt bra och välskött golfbana. Tolv reslustna män fick både genomleva ölstuga med allsång och krig med ölunderlägg, som irländska pubar av bästa sort. Allsång ledd av Benke i Lions sleeps tonight är en tonupplevelse som både skall ses och höras ! Spelet byggde återigen på lagspel där de fryntliga herrarna i Polska laget vann över DDR killarna. Men vad gör det , när TT serverar Vodka & Frugo och kör mil efter mil för att fixa snabbmat.
Som vanligt dominerade Stinsen från början till slut, när han hade en liten svacka ringde han sitt pro, tog en lektion och började om som en vinstmaskin. Vissa spelare hade det tungt detta året och då menar vi inte på banan. Det hårda affärslivet, kombinerat med stress och diverse egna engagemang gjorde touren något rumphuggen. Årets bästa prestation gör Hallon som återvänt från lägren i Gulag där han arbetat som slav under en dålig sving. Äntligen började det blomma för Peter som både tog en seger och två innan han var färdig med året. Fantastiskt roligt tycker vi alla. Återigen räckte Benke inte till utan fick slita ont blod och ständigt bli tvåa och trea. Men Benke ger aldrig upp utan vinner troligtvis nästa år.
Avslutningen gick inte heller av för hackor. Helsingbörs GK var spelplats för Grand Final. Stinsen höll ut och kunde bärga sin Treje seger. Aldrig har vi alla varit på så många ställen som denna kväll, och Rolle var ändå inte med hela vägen.......

2003
Detta var året då många spännande saker hände inom touren. Vår jubileumsresa till Dublin blev verklighet och i mitten av maj begav vi oss på en långhelg till Irland. En helt fantastisk upplevelse med enbart
linksgolf i fantastisk natur.
"Boken om Conehead" gavs ut i en upplaga av tolv exemplar, vilken gav en återblick på de tio år som passerat.
Golfåret spelades som partävling under hela säsongen. Uppdelade i sex lag plöjde vi fram på åker och stäpp. Inför avslutningen var det tight och till sist stod vår allas Roland Waldemar som slutsegrare efter en excellent runda på Svalövs GK.
Middag på kvällen med Pilgrimsmussla och korvkiosk för Johan!

2004
Året då styrelsen trott sig ta nya initiativ vilket återigen slår bakut. Inget blir bestämt och man kan så här i efterhand konstatera att det var en av de svagaste styrelserna som agerat på ett årsmöte.
Touren utökades med två ständiga rookie, Holm & Massi.
Skulle till Nice men hamna på Ramblan i Barca på resan. En oförglömlig resa, med många mustiga minnen med i bagaget hem. Massi på lilla lokala brandstationen renderade honom lilla "Boklövknappen". Touren var jämn och till sist stod Balt som slutsegrare för andra gången. Detta efter kraftfullt spel på Rya GK. En klassisk "dubbeltura" avslutade kvällen, ja inte riktigt vi kom av båten, skumpa på Harrys och sen rundgång på etablissemangen i Helsingborg.

2005
Året började med ett lugnt och stillsamt årsmöte på det fashionabla Le Bastion. Spelschema, regler m.m. gicks igenom och allt var lugnt förutom Herr Björks ständiga inlägg, med oregelbunden nivå när det gäller frågornas intelligens.

Resmålet under året var Bled, Slovenien, vilket var en positiv överraskning. Bra boende och fin bana med knivskarp layout skapade många intressanta lägen för våra spelare. Det lokala ölet smakade underbart och kasinot i Bled var välbesökt av många rutinerade? spelare. Avslutningskväll i Ljubljana var både underhållande och informativ i många avseende.

Touren präglades under året av Balt, som på ett fantastiskt sätt vann totalen efter stundtals lysande spel. Sänkning på sänkning gjorde att det egentligen aldrig var någon som hotade honom. En avslutande magnifik runda på Torekovs vackra bana fastslog det som alla vet, träning ger färdighet. Noterbart var att Johan och Dick vann deltävlingar och kom upp i den sällsynta grupp som vunnit 10 segrar eller mer.
Konstateras kan också att Benke fortfarande är en nolla både på och utanför banan, med starkt stöd av Herr Holm. Holm har dock god tid på sig att vinna sin första seger då Benke har varit med betydligt längre…..

2006
Touren var sig inte riktigt lik då Herr Block inte deltog som spelare endast i rollen som teknisk direktör på andra sidan jordklotet. Årsmötet avlöpte i sedvanlig stil med mycket snack och lite handling. Avslut på fashionabla Cantina fullbordade kvällen.

Året innehöll vissa överraskningar som Benkes första seger (så klart på Söderåsen), Johans stabila golf och att Holm inte vann i år heller. En nyhet var årets festtävling som genomfördes på den så vackra harvade åker som Helsingörs GK bestod av. Men inget fel på Gammel Dansk och Hof.

Johan krossade fullständigt spänningen under året då han spelade stabil som en fyr, blinkande i de mest stormande hav. Ingen kunde röra honom i den zon han befann sig i. Ett stort grattis Johan!

Avslutningen i Lissabon under september månad kan redan nu läggas till raden av städer som drabbats av ”The Conehead touch”. Med lust och fägring stor tog sällskapet hand om fantastiska golfbanor och underbar öl. Vi börjar bli gamla för ingen gick utan färden mot 18e green gjordes med bilar.

Detta beroende på TTs magiska klättringar i de så typiska sluttningarna i Lissabon. Avslutningsmiddagen på Lissabons Rambla kommer vi aldrig att glömma! Nästa gång ska vi åka till Hawaii, för det känns helt rätt………..!!!

Legenden
Program och resultat
Poängberäkning
Statistik
Stadgar
Länkar